Βόρεια Συρία: Σκληρές μάχες μεταξύ Κούρδων και ανταρτών- που υποστηρίζονται από την Τουρκία



 φωτό από το δημοσίευμα- Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα με  τη Συρία

 
Ιούλιος 12, 2017. 22:05

Κούρδοι μαχητές και ανταρτικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, ανταλλάσσουν πυρά και συνεχίζουν να συμμετέχουν σε νέο γύρο συγκρούσεων στην περιοχή Αφρίν, στο Βόρειο Χαλέπι, ανέφεραν τοπικές πηγές, σύμφωνα με ιρανικό δημοσίευμα.




Οι υποστηριζόμενες από τους Τούρκους ομάδες,  επιτέθηκαν στο χωριό Σεΐχ Ίσσα, ανατολικά της στρατηγικής πόλης Ταλ Ριφάτ, αλλά οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση των τρομοκρατών.


Καλά πληροφορημένη πηγή που ζήτησε την ανωνυμία, είπε ότι οι συγκρούσεις προκάλεσαν  μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές.


Η πηγή πρόσθεσε ότι, όσον αφορά τη σημασία του Ταλ Ριφάτ για την Άγκυρα και τους συνδεόμενους με αυτήν μαχητές της, προσπάθησαν πολλές φορές να αναλάβουν τον έλεγχο του Ταλ Ριφάτ για να ανοίξουν το έδαφος για την κατάληψη της πόλης Αφρίν.


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε επικαλούμενο πηγές ασφαλείας ότι νέες δυνάμεις και συνοδεία στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν φθάσει στην περιοχή Κιλίς, στο νότιο τμήμα της χώρας για επιπρόσθετη ασφάλεια στους Τούρκους στρατιώτες που εγκαταστάθηκαν στα σύνορα με τη Συρία.


Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι νέες τουρκικές δυνάμεις θα υποστηρίξουν τις στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην παραμεθόρια περιοχή Μούσα Μπίλι, που βρίσκεται απέναντι από την περιοχή Αφρίν στη βόρεια Συρία.
(farsnews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr