Η Γερμανία περιορίζει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία




Το Βερολίνο διερευνά τις παραδόσεις όπλων στην Τουρκία, σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα « n-tv», που αναφέρεται στο θέμα


Ιούλιος 21, 2017. 20:34

Βερολίνο.

Η «νέα κατεύθυνση» της πολιτικής πορείας του Βερολίνου προς την Άγκυρα, ανακοινώθηκε με σαφήνεια πριν από μία ημέρα από τον υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκράμπριελ.




Την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε τους Γερμανούς για την επιδείνωση της κατάστασης  στην Τουρκία και τους κινδύνους που συντρέχουν σε ταξίδια στη χώρα αυτή.


Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ανακοίνωσε, επίσης, συμβουλευτικό οδηγό σε εταιρείες που σχεδιάζουν να επενδύσουν στην Τουρκία, ενώ σήμερα, Παρασκευή, με νέα παρέμβασή του το Υπουργείο Εξωτερικών αμφισβήτησε τις προμήθειες όπλων προς την Άγκυρα, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα «Die Welt».


«Οι αιτήσεις για τις εξαγωγές όπλων επί του παρόντος ελέγχονται», αποκάλυψε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας.


Σύμφωνα, εξάλλου, με την εφημερίδα ‘Bild’ που αναφέρεται  σε πηγές της, η υλοποίηση των εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία αναβάλλεται προσωρινά.


Ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ανακοίνωσε την Πέμπτη την αλλαγή της πολιτικής έναντι της Τουρκίας,  που καλύπτει όλους τους τομείς «καθώς και της πολιτικής εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία».


Μέχρι σήμερα, οι εξαγωγές γερμανικών όπλων προς την Τουρκία, χώρα –εταίρο στο ΝΑΤΟ, δεν είχαν κανέναν περιορισμό.


Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βερολίνου εξήγησε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκδίδει άδειες «αρκετά διαφοροποιημένες και έπειτα από προσεκτική εξέταση», όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr