Ομάδα μελών του Κογκρέσου προτρέπουν τον Ρεξ Τίλερσον να επισκεφθεί τα Σκόπια




Ιούλιος 24, 2017. 22:10

Ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλερσον, να επισκεφθεί τα Σκόπια για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.



Αυτό το αίτημα έστειλαν προς τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας 32 Αμερικανοί γερουσιαστές της Ομάδας Φίλων της πΓΔΜ.



«Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της διοίκησης προς την Ευρώπη, ελπίζουμε να συνειδητοποιήσετε ότι η βελτίωση των σχέσεων με την πΓΔΜ , ως μια κίνηση που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωρίζοντας ότι και οι δύο χώρες προσβλέπουν σε έναν πιο ασφαλή και πιο ελεύθερο κόσμο. 


Επιπλέον, είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε στις προσπάθειές σας για να προωθήσουμε ενεργά τις διμερείς σχέσεις», αναφέρουν στην επιστολή, τη οποία υπέγραψαν 14 Ρεπουμπλικάνοι και 18 Δημοκρατικοί από 16 διαφορετικές ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη.


Η επίσκεψη του Τίλερσον θα είναι η πρώτη ανώτερου πολιτικού των ΗΠΑ στα Σκόπια, από την εποχή του Κόλιν Πάουελ, πριν από 14 χρόνια.
(sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr