Έκπληξη στην Τουρκία: Ο Λαβρόφ υπέρ της συμμετοχής των Κούρδων στη διευθέτηση της Συρίας



«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ: Οι Κούρδοι μέρος της διαδικασίας διευθέτησης στη Συρία»

Ιούλιος 24, 2017. 22:43

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αξιολογώντας τη διαδικασία στη Συρία, δήλωσε ότι « οι Κούρδοι θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία διευθέτησης στη Συρία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι ο Λαβρόφ μίλησε για τα δικαιώματα όλων των εθνοτικών ομάδων.




Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Μασούντ Μπαρζανί του προέδρου της Κουρδικής Περιφέρειας στο Βόρειο Ιράκ, ο οποίος μιλώντας στην προσκείμενη σε αυτόν τηλεόραση ‘Rudaw δήλωσε ότι ο Λαβρόφ του είπε ότι:

 «Οι Σύριοι Κούρδοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες. Όλες οι εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία διευθέτησης της Συρίας και πρέπει να εξασφαλισθούν τα δικαιώματά τους στο κρατικό πλαίσιο».


 Επιπλέον, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα,  ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Σταφάν ντε Μιστούρα, δήλωσε, επίσης, ότι οι Σύριοι Κούρδοι δεν θα πρέπει να αγνοηθούν και ότι οι εκπρόσωποι των Κούρδων θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία προετοιμασίας του νέου συντάγματος στη Συρία.
(haberler.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr