ΥΠΕΞ Σκοπίων στα Τίρανα: Ο νόμος για την αλβανική γλώσσα δεν θα καθυστερήσει




Ιούλιος 25, 2017. 20:04


Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά την επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, ρωτήθηκε σχετικά με τον νόμο που θα κρίνει την αλβανική γλώσσα, αφού είναι τόσο αμφιλεγόμενος στη χώρα του.




Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, επιβεβαίωσε την υπόσχεση του πρωθυπουργού,  Ζόραν Ζάεφ, ότι σύντομα θα περάσει ο νόμος από το Κοινοβούλιο.



«Όσον αφορά το νόμο για τη χρήση των γλωσσών, πολιτική μας είναι να κάνουμε τα πάντα για τους πολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν την πληθυσμιακή οντότητα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και δεν θα καθυστερήσουμε».


Ο νόμος θα είναι προς το συμφέρον της χώρας μας, διότι αρχή μαςς είναι ότι όσο περισσότεροι πολίτες μας είναι ενωμένοι και αισθάνονται τη χώρα που ζουν ως κράτος τους, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα μας και αυτό είναι προς το συμφέρον του κράτους και όλων των πολιτών», είπε ο Ντιμιτρόφ.
(shqiptarja.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr