Σκόπια: Το εφετείο απέρριψε την εισήγηση του ειδικού δικαστηρίου για συλλήψεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης




«Το Ειδικό Δικαστήριο, απαιτεί την εκτέλεση των ληφθέντων αποφάσεων για την υπόθεση της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, δηλαδή, τη σύλληψή των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης»


Ιούλιος 23, 2017. 21:48


Το Εφετείο απέρριψε τις αποφάσεις της Ειδικής Εισαγγελίας για τις συλλήψεις των κατηγορουμένων της υπόθεσης ‘Τιτάνικ’ (εκλογικής νοθείας), αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει τα διαβατήρια στους κατηγορούμενους.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χωρίς διαβατήρια  είναι ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, η πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιαννκουλόσκα, ο πρώην υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών, Μίλε Γιανακιέσκι, ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του Γκρούεφσκι,Μάρτιν Πρότογκερ και  ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Κιρίλ Μποζινόφσκι.


Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα από το δικαστήριο. Τα κόμματα δεν έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση σε αυτήν.


Ωστόσο, το Ειδικό Δικαστήριο, απαιτεί την εκτέλεση των ληφθέντων αποφάσεων για τη σύλληψή τους με κατηγορίες που απορρέουν από την άλλη υπόθεση με την ονομασία 'Таргет'/ ‘Τάργκετ’ (= 'στόχος', δηλαδή, της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων χιλιάδων πολιτών).
(sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr