Οι Γερμανοί άρχισαν την απόσυρση των δυνάμεών τους από τη βάση Ιντσιρλίκ




Ιούλιος 9, 2017. 18:43

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό ‘Der Spiegel’ αναφέρει ότι η Γερμανία άρχισε να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ που βρίσκεται στη νότια επαρχία της Τουρκίας, Άδανα.




Τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού του γερμανικού στρατού θα μεταφερθούν σε αεροπορική βάση της Ιορδανίας.



Η Γερμανία  ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού - υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποστήριζε τη συμμαχία με πληροφορίες που λάμβανε με πτήσεις των αεροσκαφών της,  για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία,



Σύμφωνα με το δημοσίευμα  τα γερμανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από το σήμερα το μεσημέρι.



Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι εγκατάσταση του γερμανικού εξοπλισμού θα γίνει βήμα προς βήμα.



Όπως σημειώνει η τουρκική ‘Γενί Σαφάκ’ στην αγγλόφωνη έκδοσή της, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την απόσυρση των στρατευμάτων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ (İncirlik) στις αρχές Ιουνίου, έπειτα από ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.



Η συζήτηση για την απόσυρση της Γερμανίας από το Ιντσιρλίκ ξεκίνησε με την έκρηξη των εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, όταν η Τουρκία απέρριψε επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση.
(yenisafak.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr