Σερβικός Στρατός: Η ικανή πυραυλική παρουσία στην άσκηση στη Βουλγαρία



http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2017/07/18/9643680/Rakete-180717.mp4
κλικ τη φωτό για βίντεο


Ιούλιος 18, 2017. 19:15

«Μέλη της 250ης Πυραυλικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας,  μαζί με τους συναδέλφους από τον βουλγαρικό Στρατό, με επιτυχία έφεραν εις πέρας τις πυραυλικές εκτοξεύσεις στον εναέριο χώρο της Βουλγαρία, στο πεδίο ασκήσεων της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στη Βάρνα»,



 σημειώνει το δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου Tangug, το οποίο επικαλείται η Σερβική Ραδιοτηλεόραση  στην ηλεκτρονική σελίδα της.



Τις κοινές εκτοξεύσεις πυραύλων  των μελών των δύο Ενόπλων Δυνάμεων παρακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος έφθασε στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και συναντήθηκε με τον διοικητή της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας, ταξίαρχο Σάβο Μιλένκοβιτς και εκπροσώπους της 250ης Ταξιαρχίας Πυραύλων, καθώς και τον συνταγματάρχη Μίλαν Πόποβιτς, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του σερβικού στρατού.



Σύμφωνα με την αξιολόγηση της άσκησης από τον ταξίαρχο Μιλένκοβιτς, ‘παρά τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες,  που σε τέτοιες δεν έχουν δοκιμασθεί, τα μέλη της 250ης Ταξιαρχίας Πυραύλων πραγματοποίησαν με επιτυχία την αποστολή τους, καταρρίπτοντας όλους τους στόχους' .


Η συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Βουλγαρίας άρχισε το 2010, όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ασκήσεις και η φετινή είναι η τέταρτη της κοινής στρατιωτικής άσκησης Σερβίας- Βουλγαρίας.


Στο χώρο του πεδίου βολής του βουλγαρικού στρατού στη Μαύρη Θάλασσα, όχι μακριά από τη Βάρνα, τα μέλη της πολεμικής αεροπορίας του Στρατού της Σερβίας, πραγματοποίησαν με επιτυχία βολές το 2010, το 2011 και το 2013.

Σερβική Ραδιοτηλεόραση (rts.rs)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr