Τουρκία: Ο Ερντογάν απαντά στις ανησυχίες των ΗΠΑ για το ρωσικό σύστημα S-400




Ιούλιος 24, 2017. 23:33

Ο αρχηγός του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ αναφερόμενος στην πρόθεση της Τουρκίας να παραλάβει το πυραυλικό σύστημα S-400, δήλωσε «ανησυχούμε». Ο Ερντογάν απάντησε με δήλωσή του «γιατί να ανησυχεί. Οι διαπραγματεύσεις κατά ένα μεγάλο βαθμό έχουν τελειώσει», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



Ο πρόεδρος Ερντογάν επέστρεψε στην Τουρκία το απόγευμα, αφού ολοκλήρωσε την περιήγησή του στον Κόλπο, διάρκειας 2 ημερών, επισκεπτόμενος τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ και στην επιστροφή του πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου  στο αεροδρόμιο.


Ένας δημοσιογράφος του προέβαλε τις δηλώσεις του αρχηγού του στρατού των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ, ότι ανησυχεί για την αγορά από την Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 και ότι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία, τελικά, δεν θα αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα.


Ρώτησε ο δημοσιογράφος «γιατί ανησυχεί; Γιατί ανησυχεί;». 


«Είναι δικό τους θέμα, δεν είναι δικό μας. Κάθε χώρα πρέπει να λαμβάνει ορισμένα μέτρα για τη δικής της ασφάλεια. Και αν αυτά τα μέτρα ασφάλειας είναι διαθέσιμα, οφείλει να τα λάβει. Εμείς έχουμε κάνει πολλές φορές διαπραγματεύσεις με την Αμερική. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, τώρα έχουμε ένα σχέδιο το S-400 και έχουν γίνει οι απαραίτητες  αμοιβαίες διαπραγματεύσεις. Έχουμε κάνει το βήμα μας».


Συνέχισε:


« Δεν υπάρχει τίποτε ανησυχητικό σε αυτό. Δεν ανησυχούν όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικά όπλα, αλλά ανησυχούν όταν χρησιμοποιούνται το S-400. Όταν χρησιμοποιείται το Patriot δεν ανησυχούν, αλλά ανησυχούν για αυτό;», είπε χαρακτηριστικά.
(haberler.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr