Τουρκία: Κατασχέθηκαν 4 Drone που προορίζονταν για τη Συρία




Αύγουστος 12, 2017. 22:19
Τελωνειακοί υπάλληλοι  της Τουρκίας κατάσχεσαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drone) που βρέθηκαν κρυμμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο στην συνοριακή πύλη Τσιλβέγκοζου/ ‘Cilvegözü’της περιφέρειας Χατάι, όπου γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος από τη στιγμή που τις 


συνοριακές περιοχές της Συρίας  κατέλαβαν αντάρτες διακείμενοι εχθρικά προς την Τουρκία.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν τα μικρά μη επανδρωμένα σε έρευνα που έκαναν σε ρυμουλκούμενο όχημα ενός φορτηγού.

Τα drone ήταν κρυμμένα σε ειδικά κιβώτια, και αποστέλλονταν για χρήση τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, όπως σημειώνεται.

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού.

Σημειώνεται ότι, χθες,  σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντιρίμ με επικεφαλής σειράς υπουργείων καθώς και της MIT,  αποφάσισαν τον εκτεταμένο έλεγχο στη διακίνηση αγαθών και υλικών προς τη Συρία λόγω της ανάληψης του ελέγχου της περιοχής της Συρίας από τους  ισλαμιστές μαχητές  της οργάνωσης ‘Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ’.

Οι περιορισμοί προς τη διακίνηση προϊόντων και υλικών προς τη Συρία θα συνεχισθούν προς το παρόν για δύο εβδομάδες, με εξαίρεση την ανθρωπιστική βοήθεια και τα προϊόντα διατροφής.
(ntv.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr