Σκόπια: Οι δήμαρχοι αντιδρούν στην παραμονή προσφύγων στη χώρα




Αύγουστος 11, 2017. 08:24

«Ο δήμος Σβέτι Νικόλε, δεν έχει ούτε τις εγκαταστάσεις, ούτε τη δυνατότητα, ούτε τη διάθεση για να φιλοξενήσει πρόσφυγες στην επικράτειά του για μακρόχρονη παραμονή, όπως προβλέπει η στρατηγική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής», δήλωσε ο δήμαρχος Τάσεφ σε ειδική συνεδρίαση για τους πρόσφυγες.




Στις συνεδριάσεις του δήμου, δήλωσε ότι λαμβάνει καθημερινά από τους πολίτες ανησυχητικές ερωτήσεις σχετικά με το εάν η γεωργική γη τους θα δοθεί στους πρόσφυγες.


Ο πρόεδρος της Ένωσης των Συνδικάτων, με τη σειρά του, παραπονέθηκε ότι η στρατηγική και το σχέδιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες δεν υπήρξε διαφάνεια από το υπουργείο Εργασίας, ούτε κλήθηκαν οι εργαζόμενοι, ούτε η οργάνωση των εργοδοτών για την ευρωπαϊκή πρακτική.


Στη δημόσια ακρόαση, παρευρέθηκαν σήμερα (χθες) και βουλευτές από το SDSM και μίλησαν όσον αφορά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η χώρα από χώρα διέλευσης έγινε χώρα παραμονής των προσφύγων.


Η Γιαγκόντα Σαχπάσκα από το SDSM υποστήριξε ότι ένα παρόμοιο έγγραφο υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση του VMRO-DPMNE και ότι το 2011 υπήρξε σχέδιο για την κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών για τους πρόσφυγες στο δήμο Σαράι.
(sitel.com. mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr