Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου: Πρέπει να γίνουν και άλλοι συμβιβασμοί για την ειρήνη




Αύγουστος 18, 2017. 17:38

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Φρανφούρτερ Αλγκεμάιν Τσάιτουνγκ»/ «Frankfurter Allgemeine Zeitung», δήλωσε ότι πιστεύει πως οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας πρέπει να


 δεσμευθούν για την τελική ειρήνη μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών, και για να συμβεί αυτό, πρέπει να είναι σοφοί και γενναία δημιουργικοί, προετοιμάζοντας επιπλέον συμβιβασμούς.


Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρόσθεσε, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσο για το Βελιγράδι όσο και για την Πρίστινα και απαιτείται θαρραλέα και συνετή ηγεσία.


«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας δεσμεύονται για το έθνος τους και  μας ζητούν να κάνουμε ειρήνη μεταξύ μας. Για να συμβεί αυτό, όλοι πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και πρόθυμοι για περαιτέρω συμβιβασμούς. Πρέπει να γίνουν όλα με σαφήνεια για να υπάρχει διαρκής ειρήνη μεταξύ των λαών και στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Θάτσι.


Συνέχιζε λέγοντας ότι επί έξι συνεχή έτη έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων, αλλά ο στόχος ακόμη είναι ανεκπλήρωτος.


«Ο στόχος αυτός είναι δύσκολος να επιτευχθεί, λόγω της υποβόσκουσας σύγκρουσης των δύο πλευρών», είπε.
(sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr