«Δραστηριότητες Κούρδων αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Τουρκία»




Αύγουστος 4, 2017. 18:11


Το ημιεπίσημο πρακτορείο των Κούρδων ‘Firat’ αναφέρει ‘δραστηριότητες’ Κούρδων αυτονομιστών  κατά του τουρκικού στρατού, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας. 


Έτσι, σύμφωνα με το κέντρο επικοινωνίας Τύπου (HPG),  του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ( PKK), έγιναν επιθέσεις κατά του τουρκικού στρατού στις επαρχίες Σεμντινλί και Γιουξέκοβα του Χακάρι.


«Στις 3 Αυγούστου στις 07:30 οι δυνάμεις μας διενήργησαν επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος της Σεμντινλί (κουρδικά Σεμζιθάν- Şemzīnan) και της Γιουξέκοβα (κουρδικά Gever) της περιφέρειας Χακκάρι. 

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στρατιωτών του εχθρού σε αυτή τη δράση δεν έγινε γνωστός. Μετά τη δράση οι δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν την περιοχή  με ρουκέτες και όλμους με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές».


«Την ίδια ημερομηνία, οι δυνάμεις μας στόχευσαν στρατιώτες στα φυλάκια Σεμζιθάν και Γκεβέρ το βράδυ στις 21:00. Σε αυτήν τη δράση, όλα τα οχήματα του τουρκικού στρατού πήραν φωτιά και ένα τεθωρακισμένο όχημα τύπου σκαντζόχοιρος χτυπήθηκε ενώ δεν προσδιορίσθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών. Μισή ώρα μετά τη δράση ο εισβολέας στρατός απομάκρυνε τους νεκρούς και τους τραυματίες με ελικόπτερα Σικόρσκι, από το πεδίο».


«Επίσης, την 3η Αυγούστου στην επαρχία Σεμζιθάν/ Σεμντινλί οι δυνάμεις μας οργάνωσαν δράση στις 00:00 εναντίον φυλακίου σε λόφο στο χωριό Σερέρο. Το φυλάκιο χτυπήθηκε και άρπαξε φωτιά, ενώ δεν προσδιορίστηκε ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών τούρκων στρατιωτών. Μετά τη δράση μας, τεθωρακισμένα οχήματα ήρθαν για παρέμβαση  ενώ συγχρόνως ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Ντόλα Μπέρμις.

(anfturkce.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr