Σκόπια: Συνάντηση Κοτζιά με Γκρούεφσκι




Μετά τις συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον πρόεδρο των Σκοπίων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια

Αύγουστος 31, 2017. 20:59

Σκόπια.
 
Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, σήμερα Πέμπτη, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα τα Σκόπια, σημειώνει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η συνάντηση εστιάστηκε στις διμερείς σχέσεις, την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την κατάσταση των μεταναστών και των πιο κοινών προκλήσεων σε περιφερειακό επίπεδο.


Ο επικεφαλής του  VMRO-DPMNE δήλωσε ότι το κόμμα του έχει δεσμευθεί για την ανάπτυξη της πολιτικής γειτονίας με βάση τους ηθικούς λόγους και τον αμοιβαίο σεβασμό.


Ο Γκρούεφσκι είπε ότι τα μέτρα για τη συνεργασία και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ξεκίνησαν από την  κυβέρνηση του VMRO-DPMNE και συνέβαλαν στην άμβλυνση των αμοιβαίων σχέσεων και τόνισε ότι πρέπει να συνεχισθούν από τη σημερινή κυβέρνηση.


Στη συνάντηση τονίσθηκε ότι το VMRO-DPMNE έχει στρατηγικό συμφέρον για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και επισημάνθηκε ότι κατά το παρελθόν έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις και επιτεύγματα σε διάφορους φορείς.


Και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το πρόβλημα των μεταναστών που παραμένει μια περιφερειακή πρόκληση, της οποίας η ένταση θα μπορούσε να προκαλέσει συνέπειες στις  χώρες της περιοχής.
(24vesti.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr