Η Τουρκία χτίζει τείχος ‘ασφαλείας’ στα σύνορα με το Ιράν




Αύγουστος 8, 2017. 23:43

Η Τουρκία ξεκίνησε την οικοδόμηση ενός ‘τείχους ασφαλείας’ κατά μήκος ενός τμήματος των συνόρων της με το Ιράν, ανέφεραν περιφερειακοί αξιωματούχοι την Τρίτη, αναφερόμενοι ότι αυτό αποσκοπεί στην τερματισμό της εισόδου στη χώρα των Κούρδων αυτονομιστών.



Εικόνες που έδειξαν τεράστια τσιμεντένια μπλοκ που μεταφέρθηκαν στη θέση τους,   δημοσιεύθηκαν σε κυβερνητική  ιστοσελίδα  της επαρχίας ‘Agri’.



Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την κατασκευή ενός μακρού φράγματος μήκους 144 χιλιομέτρων τον Μάιο ως μέσο για την παρεμπόδιση των διασυνοριακών μετακινήσεων από τα μέλη του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Το σύνολο των τουρκο-ιρανικών συνόρων είναι περίπου 500 χιλιόμετρα.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τον Ιούνιο, ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, είχε δηλώσει ότι 690 χιλιόμετρα από τα προγραμματισμένα 828 χιλιόμετρα τείχους με τη Συρία,  έχουν ολοκληρωθεί  προκειμένου να εμποδίσει την εύκολη μετακίνηση ‘ομάδων’ στις δύο πλευρές των συνόρων.


Τώρα αναγγέλλεται η δημιουργία τείχους για τους ίδιους λόγους στα τουρκο-ιρανικά σύνορα.
(english.ahram.org.eg)



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr