Ιταλός Εισαγγελέας κατηγορεί Αλβανούς πολιτικούς για ναρκωτικά





 Ο Ιταλός εισαγγελέας προβλέπει ότι οι φυτείες κάνναβης στην Αλβανία θα ...τριπλασιασθούν!

Αύγουστος 11, 2017. 08:56

«Μετά την τρομερή δολοφονία τεσσάρων ατόμων στη Φότζια (Foggia) της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων βρισκόταν το αφεντικό της φαμίλιας της Μανφρεντόνια (Manfredonia),  η προσοχή των αρχών και του κοινού έχει πέσει για άλλη μια φορά στην εγκληματικότητα που πλήττει την περιοχή της Απουλίας.


Ο εισαγγελέας ζητά να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικώναπό την Αλβανία

Ο πολέμιος της Μαφίας, εισαγγελέας, Φράνκο Ρομπέρτι (Franco Roberti), έχει ρίξει τα πυρά του κατά της αλβανικής μαφίας και των φορτίων με ναρκωτικά που καταφθάνουν από την Αλβανία.


«Σήμερα, η σύγκρουση μαίνεται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ιδιαίτερα των μαλακών ναρκωτικών από την Αλβανία. Μια κολοσσιαία επιχείρηση που τροφοδοτεί τις φατρίες, εκτείνεται σε όλες τις ακτές της Αδριατικής και αυτό έχει αρχίσει να ανησυχεί την Ευρώπη».


Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ο Ιταλός εισαγγελέας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα με ένα σχέδιο διεθνούς συνεργασίας για να σταματήσει «το ποτάμι των μαλακών ναρκωτικά από την Αλβανία».


Συνέχισε: 


«Ήμασταν στην Αλβανία τον περασμένο μήνα για να αναζητήσουμε μεγαλύτερη συνεργασία. Συναντηθήκαμε, επίσης, στη Ρώμη με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών που υποσχέθηκε μεγαλύτερη συνεργασία»…



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φράνκο Ρομπέρτι μιλάει για την αλβανική εγκληματικότητα, σημειώνει η αλβανική ‘Lapsi’.


Οι σκληρές δηλώσεις κατά το παρελθόν είχαν προβληματίσει τους Αλβανούς πολιτικούς.
Κατά τη διάρκεια των αλληλοκατηγοριών μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού, για τη διακίνηση της κάνναβης, ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε κατηγορήσει τον Σαλί Μπερίσα ότι επί εποχής του ‘άνθισε’ η καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.


Ωστόσο, ο Ιταλός εισαγγελέας, εκτιμά ότι αν δεν καταπολεμηθεί  με διεθνή συνεργασία η αλβανική εγκληματικότητα,  «η καλλιέργεια των ναρκωτικών στην Αλβανία θα τριπλασιασθεί», όπως είπε,  αμφισβητώντας στην ουσία και τα δύο πολιτικά κόμματα της Αλβανίας για τις διαβεβαιώσεις που παρέχουν.

(Lapsi.al) 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr