Πρωθυπουργός Σερβίας: Τα Σκόπια θα είναι ουδέτερα στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO





Αύγουστος 26, 2017. 16:30

Δυρράχιο.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άννα Μπαρνάβιτς, κάλεσε τον ομόλογό της των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, να επισκεφθεί τη Σερβία το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το κανάλι ‘Nova’ των Σκοπίων.



«Θα επιδιώξουμε  κατά την επίσκεψη αυτή να υπογραφεί ένα σύμφωνο για κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων», είπε η Μπαρνάβιτς.


Στη σημερινή συνάντηση των πρωθυπουργών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Δυρράχιο, ο Ζόραν Ζάεφ και η Άννα Μπαρνάμπιτς ανακοίνωσαν ότι  τα Σκόπια θα είναι προσεκτικά σχετικά με το θέμα της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO.


Η πρωθυπουργός της Σερβίας  δήλωσε ότι τα Σκόπια θα κρατήσουν μια ουδέτερη στάση, στην ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.



( Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου. : Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, εκτός του ότι θα έδινε την έννοια του αναγνωρισμένου κράτους στον ΟΗΕ,  θα παρείχε και τη δυνατότητα στους μουσουλμάνους Αλβανούς του Κοσόβου, να καθορίζουν και να διευθετούν τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας που βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχονται από αυτούς,  τα περισσότερα από τα οποία,  κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου καταστράφηκαν από τους Αλβανούς  φανατικούς μουσουλμάνους).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr