Η αναρχική ομάδα ‘Antifa’ πολεμά στη Συρία κατά των Αμερικανών




Σεπτέμβριος 3, 2017. 23:34

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η αναρχική ομάδα «Antifa» αγωνίζεται μαζί με τρομοκράτες κομμουνιστές  μαρξιστές λενινιστές (MLKP)  στη Συρία και πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων.



Οι αμερικανικές υπηρεσίες τους έχουν χαρακτηρίσει ως  «εντόπιους τρομοκράτες», αλλά οι Τούρκοι αξιολογούν ότι έχουν σταλεί από το PKK και συνεργάζονται με αυτό.


Σύμφωνα με έγγραφα και ενημερώσεις του FBI, τα οποία δημοσιεύει  η αμερικανική ‘Politico’ η «Antifa» περιγράφεται ως «εγχώρια τρομοκρατική ομάδα».


Η ‘Politico’ σημειώνει ότι τα μέλη της «Antifa», που προέρχονται από δυτικές χώρες,  μαζί με «δύο ομάδες της Τουρκίας» επιτίθεται κατά των Αμερικανών.


Η τουρκική υπηρεσία ασφαλείας έχει δημοσιεύσει έκθεση το 2017 με τίτλο « Περιφερειακό Δίκτυο Τρομοκρατών του PKK», στην οποία προειδοποιεί για πιθανή απειλή από αριστερές ομάδες που αγωνίζονται στη Συρία.


Προειδοποίησε επίσης για την απειλή που θέτουν οι αριστεριστές και οι αναρχικοί μαχητές όταν επιστέφουν στις χώρες καταγωγής τους, όπου θα εξαπλώσουν την τρομοκρατική ιδεολογία τους, η οποία δεν είναι κατώτερη από αυτήν της Αλ Κάιντα και του Daesh.
(yenisafak.com)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr