Η Ελλάδα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει βέτο κατά της Αλβανίας




Σεπτέμβριος 9, 2017. 21:46

Τίρανα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τους ομολόγους του της ΕΕ, σχετικά με ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του βέτο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ο Κοτζιάς υποστήριξε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Αλβανία σε σχέση με το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιών της.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, «έδειξε» ότι η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει το σφετερισμό περιουσιών που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα.


Τα μηνύματα είναι  σαφή και ενισχύθηκαν μετά τις πρόσφατες εντάσεις στη Χιμάρα, όπου το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε  μια αντιφατική πρόταση στην οποία αντιδρούσαν  ομάδες κατοίκων για το νέο σχέδιο της πόλης.


Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες ο Έλληνας πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, στο δείπνο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε σαφή μηνύματα για αλυτρωτική συμπεριφορά των Σκοπίων  και στα Τίρανα για την παραβίαση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή πορεία τους.


Επίσης και σε διπλωματικό επίπεδο, η ελληνική κυβέρνηση είναι ενεργή και σε αυτό, ανεξάρτητα από το εάν στην εξουσία είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε  να ειπωθεί ότι  μέσα στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα, δεν επισκέφθηκε ποτέ την Αλβανία.
(panorama.com.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr