Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Αρχίζει νέα φάση διαλόγου από τον Οκτώβριο για το Κοσσυφοπέδιο




 Ο πρόεδρος της Σερβίας, σε διάγγελμά του στον σερβικό λαό, ζήτησε από τους πολίτες και τις οργανώσεις, να αρχίσουν διάλογο και να προτείνουν τις αποφάσεις τους, για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια


Σεπτέμβριος 13, 2017. 08:37

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι μια νέα φάση διαλόγου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αρχίζει από τον Οκτώβριο και πρόσθεσε ότι ο διάλογος πρέπει να θεσμοθετηθεί. 


Τόνισε ότι υποστηρίζει την απόφαση της Σερβικής Λίστας να ενταχθεί στη νέα κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.


Στην ομιλία του προς το λαό, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι χρειάζονται εκτεταμένες διαβουλεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και επεσήμανε ότι όλοι θα κληθούν να συμμετάσχουν.
«Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάφορα επίπεδα, μέσω ομόκεντρων κύκλων», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι ζήτησε πριν από λίγους μήνες από ολόκληρο το λαό, τους πολίτες, τους πολιτικούς αρχηγούς, τις ΜΚΟ, την Εκκλησία, και άλλους να αρχίσουν να μιλούν για το Κοσσυφοπέδιο «επειδή είναι η ουσία του πολιτικού μας γεγονότος και του πολιτικού μας μέλλοντος».


«Ανάλογα με τη στάση έναντι του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων θα έχουμε ένα πιο ασφαλές παρόν και μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος.


Ο Βούτσιτς είπε ακόμη, αναφερόμενος στο νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, ότι η Σερβία δεν αλλάζει στάση και τον βλέπει ως εγκληματία πολέμου.


Για το διάλογο των πολιτών δήλωσε ότι έχει μιλήσει στην πρωθυπουργό Άννα Μπράναβιτς ότι η  κυβέρνηση θα συμβάλει στον συντονισμό και τη διοργάνωση συναντήσεων στο πλαίσιο του διαλόγου.


Τον διάλογο που προτείνει όπως είπε «πρέπει να είναι σοβαρός, υπεύθυνος,  με σαφείς στόχους και χωρίς αποκλεισμούς, να συμπεριληφθούν σε αυτόν όλοι οι παράγοντες, να υπάρξει ανοχή και σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις.
(rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr