Η Αίγυπτος παρέλαβε την πρώτη γαλλική φρεγάτα




Σεπτέμβριος 23, 2017. 22:51


Τελετή παράδοσης της πρώτης από τις τέσσερις φρεγάτες που έχει παραγγείλει η Αίγυπτος στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γαλλικό λιμάνι Λοριάν.



Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι  η φρεγάτα «Αλ Φατίχ» φέρει τώρα την αιγυπτιακή σημαία και παραδόθηκε στο ναύαρχο Αχμέντ Χαλίντ, διοικητή του αιγυπτιακού ναυτικού.


Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση το πρωτόκολλο που υπεγράφη πέρσι με τη Γαλλία περιελάμβανε συνολικά τέσσερις φρεγάτες και οι υπόλοιπες τρεις θα χτισθούν στα ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.


Η φρεγάτα έχει μήκος 103 μέτρων και έχει δυνατότητα πλεύσης άνευ εφοδιασμού 4.000 ναυτικών μιλίων και ταχύτητα 25 μίλια/ώρα.


Από τον Ιούνιο του 2014, όταν ήρθε στην εξουσία ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αναπτύχθηκαν οι γαλλο- αιγυπτιακές σχέσεις με σοβαρές επενδύσεις στον στρατιωτικό τομέα. Η Αίγυπτος αγοράζει βαριά όπλα από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Γαλλία επί της προεδρίας του.


Την περίοδο αυτή, η Αίγυπτος έλαβε δύο ελικοπτεροφόρα πλοία  τύπου ‘Μιστράλ’ και 11 πολεμικά αεροσκάφη ‘Ραφάλε’ από τη Γαλλία.
(dunyabulteni.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr