Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ στην Ελλάδα την Τετάρτη για υπογραφή του σιδ. διαδρόμου




Σεπτέμβριος 4, 2017. 20:54

Σόφια.
 
Περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα κοστίσει η κατασκευή  της σιδηροδρομικής γραμμής στο βουλγαρικό έδαφος, η οποία θα συνδέει το λιμάνι της Καβάλας με την πόλη Ρούσε.



Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Ιβαΐλο Μοσκόφσκι. Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, την Τετάρτη στην Ελλάδα, όπου θα υπογραφεί το Μνημόνιο του διαδρόμου «See to See», όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Ο Μοσκόφσκι διευκρίνισε ότι η προβλεπόμενη κατασκευή αναφέρεται σε σιδηροδρομικές και λιμενικές υποδομές και ο κύριος στόχος της επένδυσης είναι η διασύνδεση και η ανάπτυξη.


Υπενθύμισε ότι η αρχική ιδέα ήταν μόνο για τη σύνδεση Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια, όμως, συμπεριελήφθησαν τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη βουλγαρική πλευρά το λιμάνι της Βάρνας και η πόλη Ρούσε στο Δούναβη.


Μόλις πριν λίγες ημέρες η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε ότι για την κατασκευή του διαδρόμου θα δαπανηθούν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.
 (monitor.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr