Σκόπια: Δραματική η κατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας




Σεπτέμβριος 17, 2017. 19:40

«Η κατάσταση της παραγωγής ενέργειας στη χώρα είναι καταστροφική, και φέτος θα παράγουμε λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα από ποτέ», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ντάγκαν Μινόφσκι, γενικός διευθυντής της εταιρείας Ηλεκτρισμού των Σκοπίων.



Κατηγόρησε την προηγούμενη διαχείριση της εταιρείας για την παρούσα κατάσταση, επισημαίνοντας ότι εργαζόταν ανεύθυνα τα τελευταία χρόνια.


«Το 2006 παράχθηκαν 6.510 γιγαβατώρες, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε σημαντικά το 2013. Ωστόσο, για το έτος, ο προβλέψεις είναι ότι θα κλείσουμε με μόνο 3.600 γιγαβατώρες παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που δεν συνέβη ποτέ», είπε ο Μινόφσκι.


Οι λόγοι για αυτήν την κατάσταση, σύμφωνα με τον Μινόφκσι, είναι ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους δεν έγιναν οι τακτικές ετήσιες επισκευές στο Συνδυασμό Εξόρυξης και Ενέργειας στο Μοναστήρι (РЕК Битола) και δεν ανοίχθηκαν νέες στοές άνθρακα στο Οσλόμεϊ καθώς και εξαιτίας της μειωμένης στάθμης  του ύδατος σε πολλές μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας, κάτω από το επίπεδο που απαιτείται για την ασφαλή και σταθερή λειτουργία του συστήματος.


Σημειώνεται ότι οι διακοπές  του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών του κράτους των Σκοπίων, είναι ένα καθημερινό συνηθισμένο φαινόμενο, που οφείλεται  στα προβλήματα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
(meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr