Τουρκία: Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ετοίμασε ‘στρατό’ για εισβολή στο Κιρκούκ!





Σεπτέμβριος 27, 2017. 22:24

Μετά το δημοψήφισμα στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ, όπου το 92,73% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν, ο πρόεδρος του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι έχει  έτοιμους 5000 εθελοντές ένοπλους να εισβάλουν στο Κιρκούκ για την προστασία των Τουρκμένων.


«Τουλάχιστον 5.000 εθελοντές είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στον αγώνα για ενότητα και ελευθερία στις τουρκικές πόλεις, όπου ζουν οι Τούρκοι, ειδικά στο Κιρκούκ», είπε ο Μπαχτσελί κρατώντας ένα όπλο για να δείξει την ετοιμότητά  των οπαδών του.


Ο ίδιος τόνισε ότι οι Τούρκοι δεν είναι εγκαταλειμμένοι  και μόνοι και δεν θα επιτρέψει  μια ‘οδυνηρή εθνική γενοκτονία’, όπως είπε.



Θα κλείσει η συνοριακή πύλη με το Κουρδιστάν
  



Μετά το δημοψήφισμα στην Κουρδική Περιφέρεια και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για ανεξαρτησία των Κούρδων, η Τουρκία θα εφαρμόσει οικονομικές κυρώσεις εναντίον του προέδρου των Κούρδων, Μασούντ Μπαρζανί.


Το πρώτο μέτρο είναι το κλείσιμο της συνοριακής πύλη Χαμπούρ.


Ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Μπουλέντ Τουφενξή, δήλωσε ότι θα υπάρξουν εναλλακτικές διαδρομές. 

Μια νέα πύλη στα σύνορα με το Ιράκ θα  δημιουργηθεί για σύνδεση με το ιρακινό κράτος. Η βόρεια πύλη με την κουρδική περιφέρεια θα κλείσει, όπως σημειώνεται.
(Στοιχεία από f5haber.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr