Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ δεν συζητά ζητήματα ταυτότητας




«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ δεν είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί ζητήματα ταυτότητας όπως ανέφερε ο Κοτζιάς»

Σεπτέμβριος 24, 2017. 23:30

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δεν είναι έτοιμος, προσωπικά, να συζητήσει την ταυτότητα, στο πλαίσιο της επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος.



Σε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, οι επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών,  όπως είπε ο Ζάεφ , ότι δεν έχουν συζητήσει τέτοια βασικά ζητήματα.


Ο πρωθυπουργός δεν έκανε κανένα σχόλιο στα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων  ενημέρωσης που έγραψαν ότι στην ενημέρωση που έκανε ο Κοτζιάς ανέφερε ότι στην ελληνο-σκοπιανή διαμάχη βρίσκονται το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα, ο λαός και οι συντομεύσεις.


«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε μια συνάντηση του υπουργού μας των Εξωτερικών, συνεχίσθηκαν οι προετοιμασίες για την έναρξη της συζήτησης σε μια φάση που θα καθοδηγηθεί από τον Μάθιου Νίμιτς.


Για τίποτε άλλο δεν μιλήσαμε για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.Γενικά, δεν συμμετείχαμε σε συζητήσεις επί ουσιαστικών ζητημάτων που σχετίζονται με το πρόβλημα.


Την Ελλάδα επισκέφθηκαν ένα εκατομμύριο πολίτες μας, αξίζει πραγματικά να καταβάλει προσπάθειες για την χώρας μας να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.
(sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr