Ξεκίνησε κοινή Αμερικανο-Αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση



(φωτό από το δημοσίευμα)

Σεπτέμβριος 11, 2017. 08:56

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, άρχισε η κοινή αμερικανική –αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση «Bright Star», για πρώτη φορά μετά από μια  τριετή παύση των σχέσεων τους και θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, όπως σημειώνει το Sputnik στην αιγυπτιακή του έκδοση.



Ο εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων ταξίαρχος Ταμέρ Ριφάι ανακοίνωσε ότι «η συνεργατική εκπαίδευση με τον αμερικανικό στρατό θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στη στρατιωτική βάση του Μοχάμεντ Νατζίμπ.


Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ασκήσεις μεταξύ των δύο κρατών έχουν αρχίσει από το 1981 και συνεχίστηκαν μέχρι την τελευταία που έγινε το 2009, επισημαίνοντας ότι αυτή που πραγματοποιείται είναι μία από τις σημαντικότερες κοινές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αντανακλώντας το βάθος των σχέσεων και το επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Σε σχετική αναφορά, ο Αμερικανός πρέσβης στο Κάιρο, Τομ Γκόλντμεργκερ δήλωσε ότι οι ασκήσεις «Bright Star» - 2017, είναι ένα σαφές σημάδι της σημασίας που δίδουν τα κράτη στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και στην αντιτρομοκρατία με την Αίγυπτο.


Η στρατιωτική βάση του Μοχάμεντ Νατζίμπ της Αιγύπτου είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με έδρα την πόλη
Μέρσα Ματρού, βορειοδυτικά της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.
(arabic.sputniknews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr