ΝΑΤΟ: Η Τουρκία συζητά συστήματα αεροπορικής άμυνας με τη Γαλλία και την Ιταλία




Σεπτέμβριος 20, 2017. 23:17

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι οι προθέσεις του προέδρου  της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν εμφαίνονται μόνο από αυτά που λέει για το ΝΑΤΟ, αλλά και από τις διαπραγματεύσεις που κάνει. 


Ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε στο Associated Press,  σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες, η Τουρκία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την αγορά από τη Γαλλία και την Ιταλία, παρόμοιων συστημάτων  με αυτά που προτίθεται να αγοράσει ( S-400) από τη Ρωσία.


Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες το βράδυ και ότι ο Ερντογάν του είπε ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αγορά συστημάτων αεροπορικής άμυνας SAMP/T, παραγωγή της κοινοπραξίας Eurosam από τη Γαλλία και την Ιταλία.


Ο Στόλτενμπεργκ  χρησιμοποίησε τις εκφράσεις «Ας δούμε τι συμβαίνει με αυτές τις διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε να φθάσουμε σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα».


Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ερντογάν «συνδέεται με το ΝΑΤΟ, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και τις πράξεις τους» και περιέγραψε την Τουρκία, ως μια «χώρα κλειδί» λόγω της στρατηγικής της θέσης στα σύνορα  με το Ιράν και τη Συρία.
(tr.sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr