Οι ‘πτητικές ικανότητες’ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων…




Σεπτέμβριος 12, 2017. 17:38

Το τουρκικό πρακτορείο Doğan, εν όψει της στρατιωτικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία του τουρκικού στρατού,  αναφέρεται στα ελικόπτερα Σινούκ- CH-47F, περιγράφοντας τις  ‘πτητικές ικανότητες’ αυτού του αμερικανικού ελικοπτέρου, που είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των διασυνοριακών επιχειρήσεων, όπως σημειώνεται.




Έξι ελικόπτερα του τύπου αυτού αγοράσθηκαν το 2016 και θα χρησιμοποιηθούν από τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού,  τόσο για τις ασκήσεις όσο και τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων,  όπου απαιτούν οι δυνάμεις του πεζικού.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθησαν, ήδη,  2 ελικόπτερα με κινητήρα 4.800 ίππων, μέγιστης ταχύτητας 315 χλμ/ώρα. 

Τα ελικόπτερα φορτίου CH-47F μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 2 ώρες και 15 λεπτά με τις δικές του δεξαμενές καυσίμων και με την ενσωματωμένη δεξαμενή καυσίμων του δίνεται η δυνατότητα να κάνει περαιτέρω 100 χιλιόμετρα.


Το ελικόπτερο έχει προηγμένο ψηφιακό πιλοτήριο με σύστημα ελέγχου πτήσης, δίνοντας την ακρίβεια του σχεδιασμού των πτήσεων και παρέχοντας δυναμικές πληροφορίες σε κάθε στιγμή πτήσης.


Ο εκπαιδευτής στην Άγκυρα για τη χρήση των CH-47F, Λεβέντ Πολάτ, που έδωσε πληροφορίες για το ελικόπτερο δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 33 στρατιώτες εξοπλισμένους ή 24 τραυματίες σε φορείο…


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ελικόπτερα του τύπου αυτού μπορούν να μεταφέρουν κάθε είδους βαρύ υλικό, όπλα και πυρομαχικά που δεν μπορούν να μεταφερθούν από τα μεσαία ελικόπτερα γενικής χρήσης, σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή και έχουν την ικανότητα να επέμβουν εκεί δεν μπορούν άλλα για  σώσουν ανθρώπινες ζωές σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, λόγω της χωρητικότητάς τους.


(dha.com.tr)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr