Σκόπια: «Σχεδιάζονται προσφυγικά στρατόπεδα στα σύνορα με Ελλάδα»




«Γκρούεφσκι: Οι μετανάστες θα τοποθετηθούν κατά μήκος των νότιων συνόρων και θα περιμένουν την υπηκοότητα», γράφει το δημοσίευμα

Σεπτέμβριος 28, 2017. 22:08


«Όταν ήμασταν στην εξουσία, μας ζητήθηκε να δεχθούμε 150 χιλιάδες μετανάστες και να τους δώσουμε υπηκοότητα. Δεν συμφωνήσαμε σε αυτό, αλλά κάποιος άλλος συμφώνησε, γι’ αυτό έκανε τη στρατηγική του για τους πρόσφυγες», είπε ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βέβτσανη.



Είπε, ότι σε 20 δήμους, οι πολίτες ζήτησαν να κάνουν δημοψήφισμα για τους μετανάστες και η κυβέρνηση το απαγόρευσε.


 «Η κυβέρνηση απαγόρευσε το δημοψήφισμα με διάταγμα, ενώ οι πολίτες έλεγαν ότι οι δήμοι δεν έχουν ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε την ικανότητα να δεχθούν 150 χιλιάδες άτομα», είπε ο Γκρούεφσκι και συνέχισε:


«Μετά τις δημοτικές εκλογές, σχεδιάζονται στρατόπεδα προσφύγων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας (με Ελλάδα) για να φιλοξενηθούν μετανάστες μέχρι να τους χορηγηθεί υπηκοότητα».


Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση με κάθε δυνατό τρόπο έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση των πολιτών, διότι, όπως είπε, δεν έχει έρχεται από το λαό.


(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr