Πρωθυπουργός Σερβίας για Σκόπια: Θα επιδιώξουμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις




Σεπτέμβριος 9, 2017.  20:19

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άννα Μπάρναμπιτς πήγε στη δεξίωση που διοργανώθηκε στη σκοπιανή πρεσβεία στο Βελιγράδι με αφορμή την ημέρα της Ανεξαρτησίας των Σκοπίων, όπου δήλωσε ότι η Σερβία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει τις καλύτερες σχέσεις με τα Σκόπια.



Είπε ότι δεν μίλησε με τον ομόλογό της, Ζόραν Ζάεφ, ούτε με την πρέσβειρα των Σκοπίων στο Βελιγράδι, Βέρα Γιοβανόφσκα-Τίπκο για την πρόθεση των Σκοπίων,  να υποστηρίξουν το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέλος της Ίντερπολ.


«Απόψε δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Απόψε γιορτάζουμε τις καλές σχέσεις μας και την Ημέρα της Ψευδομακεδονίας. Η Σερβία είναι ανοικτή, ευέλικτη και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις», δήλωσε η Μπάρναμπιτς, η οποία εκ μέρους της σερβικής κυβέρνησης συνεχάρη τα Σκόπια για την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας τους (από την πρώην Γιουγκοσλαβία).


Τόνισε ότι χθες μίλησε με την  πρέσβειρα Γιοβανόφσκα-Τίπκο για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και υπενθύμισε ότι η ίδια έχει στείλει επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να επισκεφθεί το Βελιγράδι τον Νοέμβριο.
(meta.mk)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr