Σκόπια: Ο ΥΠΕΞ με φόντο τον Ήλιο της Βεργίνας!




Σεπτέμβριος 14, 2017. 22:02

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο πρόβλημα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, αναφέρει η Sitel των Σκοπίων.



Το σκάνδαλο με το σκοπιανό προξενείο στο Τορόντο, όπου ο Γιόβιτσα Παλασέφσκι είχε μιλήσει μπροστά από έναν χάρτη της «εθνικής» Μακεδονίας και με τον Ήλιο της Βεργίνας, δεν έχει ακόμη κοπάσει, μια φωτογραφία που στέκεται επί επτά ημέρες στη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών θα μπορούσε να προκαλέσει πάλι εντάσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.


Ενώ ο Ντιμίτροφ έχει προβεί σε σύσταση επιτροπής για να καθορίσει την ευθύνη του Παλασέφσκι, όπως δεσμεύθηκε ενώπιον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι ακατανόητο πώς η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου αναρτά μια φωτογραφία του Ντιμίτροφ στη συνέντευξή στη Ντόιτσε Βέλε και θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ελλάδα.


Ενδέχεται και πάλι, η Ελλάδα να κατηγορήσει τα Σκόπια ότι παραβιάζει συνεχώς την ενδιάμεση συμφωνία, όπως έχει ήδη αναφερθεί η περίπτωση του Παλασέφσκι, αλλά και  το μποϊκοτάζ, στο παιχνίδι Χάντμπολ από την ελληνική ομάδα, γιατί στις φανέλες των δικών μας παικτών  έγραφε «Μακεδονία».

 Αν και στην περίπτωση αυτή το θέμα δεν βρήκε την κατανόηση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ οι εικόνες από τον Παλασέφσκι με τα σύμβολα της αρχαίας Μακεδονίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού.


Ερωτηθείς από το Σίτελ, για την φωτογραφία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν επηρεάζει την πολιτική της Deutsche Welle.


Πρόσθεσε ότι «η εικόνα ήταν πιο σαφής στην εισαγωγή της συνέντευξης , όπου ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle αναφέρθηκε στην αφήγηση που αντανακλά το πραγματικό κλίμα που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Το υπουργείο Εξωτερικών  είναι αποφασισμένο να σεβασθεί το Σύνταγμα και να αναλάβει όλες τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας», αναφέρει η δήλωση -(σημειώνει το Sitel).

(sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr