Το Ιράν θέτει ως προτεραιότητα το πυραυλικό πρόγραμμα



Παρά τις αμερικανικές κυρώσεις ο στρατηγός Αμίρ Χατάμι ανακοίνωσε στο Κονοβούλιο την ενίσχυση του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν


Σεπτέμβριος 3, 2017. 20:27

Ο νέος υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αμίρ Χατάμι,  δήλωσε ότι προτεραιότητα της χώρας στον αμυντικό τομέα  είναι η ενίσχυση του προγράμματος πυραύλων.



Ο νέος υπουργός Άμυνας του Ιράν λέει ότι προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του προγράμματος πυραύλων.

«Για την Άμυνα  έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στην ενίσχυση της πυραυλικής δύναμης του Ιράν», δήλωσε ο  στρατηγός Χατάμι σε συνέντευξή του στο ISNA.


Πρόσθεσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους βαλλιστικούς πυραύλους και τους πυραύλους κρουζ, με την αύξηση της παραγωγής τους, «για την πρόληψη του πολέμου και των συγκρούσεων», είπε χαρακτηριστικά.


Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, επέβαλαν κυρώσεις στο Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα.


Ο Χατάμι είναι ο πρώτος υπουργός Άμυνας που επιλέγεται από τον τακτικό στρατό και όχι από την ελίτ των επαναστατικών φρουρών, εδώ και δεκαετίες.


Αναλυτές σημειώνουν ότι η ενίσχυση του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν έχει άμεση σχέση με την εμπλοκή της χώρας σε περιφερειακές συγκρούσεις, όπως στη Συρία και το Ιράκ.
(english.alarabiya.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr