Η τουρκική αστυνομία σκότωσε πιθανό βομβιστή αυτοκτονίας κοντά σε αστυνομικό τμήμα



φωτό από το δημοσίευμα

Σεπτέμβριος 6, 2017. 20:11

Η τουρκική αστυνομία σκότωσε έναν μαχητή του ISIS,  ο οποίος είχε την πρόθεση να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα της μεσογειακής πόλης Μερσίνη την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.



Ο δράστης φορώντας ένα γιλέκο γεμάτο με εκρηκτικά, σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Γενί Σεχίρ,  όπου σύμφωνα με τις πηγές ασφαλείας βρίσκεται δίπλα στο περιφερειακό αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (MIT).


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος συμπεριφερόταν ύποπτα περίπου 50 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στις 8:15 το πρωί, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της Μερσίνης.


Αγνόησε εντολή να σταματήσει και συνέχεια κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα. Πυροβολήθηκε όταν τα χέρι του έφθασε στο καλώδιο που κρεμόταν από τον ώμο του, σύμφωνα με την πηγή.


Το πρακτορείο Dogan αναφέρει ότι πρόκειται για Σύριο 20 ετών που κατοικούσε σε πολυκατοικία κοντά στο τμήμα. Οι εμπειρογνώμονες εξουδετέρωσαν την εκρηκτική συσκευή.
(english.alarabiya.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr