Ζόραν Ζάεφ: Ντρέπομαι να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας με τέτοια χάλια στις φυλακές



Ο Ζόραν Ζάεφ επισκέφθηκε τις φυλακές και μίλησε με τους φυλακισμένους


Σεπτέμβριος 11, 2017. 20:17

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κατά την επίσκεψή του σε τμήμα φυλακών της χώρας δήλωσε ότι «ντρέπομαι να είμαι πρωθυπουργός σε μια χώρα που οι φυλακές είναι κάτω από όλα τα (διεθνή) πρότυπα».



Ο ίδιος τόνισε ότι συνωστισμός που παρατηρείται στις φυλακές θα διευθετηθεί με τη μείωση της ποινής των καταδικασθέντων κατά 30 τοις εκατό, όπως είπε αυτό είναι ένα από τα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης στο σωφρονιστικό σύστημα.


Ο Ζάεφ επισκέφθηκε τη φυλακή Ιντρίζοβο συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Επιτροπής του Ελσίνκι και τον Διαμεσολαβητή. Σύμφωνα με αυτούς, η θέσπιση νόμου περί αμνηστίας, δεν θα βελτιώσει την κατάσταση στις φυλακές. Θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Οι αστυνομικοί των φυλακών αντέδρασαν στην κατάσταση του Ιντρίζοβο και μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, εκπρόσωποι της ένωσης των αστυνομικών επεσήμαναν ότι εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, χωρίς άδεια και ότι δεν διαθέτουν οπλισμό.


Η φυλακή αυτή εξυπηρετεί πάνω από 1.800 κρατούμενους, ενώ η δυναμικότητα της εγκατάστασης έχει προγραμματισθεί για 850.

Πέρα από την υπέρβαση του ορίου των κρατουμένων, οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, χωρίς ιατρική περίθαλψη και με κακή διατροφή, σημειώνει το δημοσίευμα.
(sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr