Η Μόσχα παρότρυνε τη Δύση να επιστρέψει το Κόσοβο στη Σερβία




Σεπτέμβριος 20, 2017. 21:46

Η Μόσχα παρότρυνε τη Δύση να επιστρέψει το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία, ως απάντηση στη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την κυριαρχία.



Τα λόγια του σεβασμού της κυριαρχίας από τον ηγέτη ενός κράτους  που κατέστρεψε την παγκόσμια τάξη και διέλυσε την πρώην Γιουγκοσλαβία, είναι γεμάτα με εχθρότητα, επισημαίνει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής ολοκλήρωσης της Ευρασίας, Λεονίντ Καλάσνικοφ, που σχολίασε τα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το σεβασμό της κυριαρχίας των χωρών στον κόσμο, αναφέρει το πρακτορείο Tass.


“Οι εκκλήσεις για σεβασμό της κυριαρχίας από τον πρόεδρο ενός έθνους που κατέστρεψε ολόκληρη την παγκόσμια τάξη είναι κυνικές’


Ας ξεκινήσουμε από το Κοσσυφοπέδιο, ποιος χώρισε την πρώην Γιουγκοσλαβία;


Οι Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας», δήλωσε ο Καλάσνικοφ.


Ο πολιτικός υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ παραβίασαν το κράτος δικαίου και εκείνες των αρχών του ΟΗΕ, καταστρέφοντας τη Γιουγκοσλαβία.


 Η χρήση μεθόδων βίας, όχι δημοψηφίσματος, έχει χρησιμοποιηθεί για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου.


Όσον αφορά τους παραλληλισμούς με την Κριμαία, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία αποδέχθηκε τη γνώμη των πολιτών της χερσονήσου.


 Οι πολίτες τη Κριμαίας συμμετείχαν εθελοντικά στη ψηφοφορία και επέλεξαν να ενταχθούν στη Ρωσία, καθώς η περιοχή βρισκόταν σε εμφύλια διαμάχη.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστρέψει το διεθνές δίκαιο από μόνο τους, και τώρα προσπαθούν να μας διδάξουν.


Ο ίδιος θα καταλήξει: «Επιστρέψτε πρώτα το Κοσσυφοπέδιο!»
(tass.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr