Η Τουρκία μοιράζει δώρα σε μουσουλμάνους της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου




Σεπτέμβριος 1, 2017. 20:20

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με αφορμή τις εορτές της Έιντ αλ Φίτρ, διοργάνωσε τη σφαγή και τη διανομή των θυσιών σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του  Κουρμπάν Μπαϊράμι.
 
Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος σε συνεργασία με το ίδρυμα Άλσαρ ξεκίνησε σήμερα τη διανομή των θυσιών στην Αλβανία.


Η προετοιμασία (σφαγή) και διανομή των θυσιών ξεκίνησε σήμερα από τις πόλεις Καβάγια και Ρογκοζίνα και θα συνεχισθεί τις τρεις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την Αλβανία, όπου ο τουρκικός οργανισμός θα μοιράσει πακέτα των θυσιών σε  12 χιλιάδες αλβανικές οικογένειες που έχουν ανάγκη, όπως σημειώνεται.


Ο Σαμπατίν Τεζντίγκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής Ερυθράς Ημεσελήνου, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι η σημερινή προσφορά αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, για τη διανομή κρέατος της θυσίας (κουρμπάν) που μοιράζεται  σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 125 χιλιάδων πακέτων κρέατος που δωρίζονται στον τουρκικό λαό.


 «Η διοργάνωση αυτή γίνεται τόσο στην Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό. Θα διανεμηθούν πακέτα δώρων με κρέας σε συνολικά 12 χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Συνεργαζόμαστε με το ίδρυμα Άλσαρ υπό την φροντίδα της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα.
 Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Τουρκία είναι πάντοτε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», είπε ο Τεζντίγκ..


Επίσης, ο πρόεδρος του ιδρύματος Άλσαρ, Μεντί Γκούρρα, δήλωσε ότι το ίδρυμα λειτουργεί με τη συνεργασία της τουρκικής ερυθράς ημισελήνου καθώς και με άλλες οργανώσεις και θα διανείμει το Κουρπάν σε 14 χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα.


Στη διάρκεια της διανομής του Κουρμπάν στην Καβάγια παρευρίσκονταν ο Τούρκος  αναπληρωτής πρέσβης στα Τίρανα, Σινάν Τζεμ Μπάς. Η διανομή θα συνεχισθεί στα Τίρανα, Σκόδρα, Πούκα, Μπεράτ, Ελμπασάν  και σε άλλες πόλεις.
Όπως σημειώνεται η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος για τη φετινή μουσουλμανική γιορτή δώρισε 200 μεγάλα ζώα προκειμένου να σφαγούν και να διαμοιρασθούν στο Κοσσυφοπέδιο.
 



(trt.net.tr)


(Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Το ίδρυμα Άλσαρ/ Alsar, είναι ένα νέο-οθωμανικό θρησκευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από την Τουρκία και δραστηριοποιείται στην Αλβανία)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr