Σκόπια: Τι λένε οι μακεδονιστές με αφορμή τη συνάντηση Κοτζιά- Γκουτέρρες




«Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο

Το Παγκόσμιο Μακεδονικό κογκρέσο  (СМК) απορρίπτει  τις θεωρήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στις χθεσινές συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρρες στη Νέα Υόρκη»

Σεπτέμβριος 22, 2017. 17:17

Το λεγόμενο ‘παγκόσμιο μακεδονικό κογκρέσο’ των Σλάβων των Σκοπίων ‘Σβέτσκιοτ Μακεντόνσκι Κόνγκρες’- (СМК), απορρίπτει τις κατηγορίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρρες, στη Νέα Υόρκη, σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.



«Το СМК υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει μακεδονικός (δηλαδή σλαβικός)  αλυτρωτισμός, αλλά ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και 'γενοκτονία' των Ελλήνων κατά του ‘μακεδονικού’ (διάβαζε σλαβικού) λαού από τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 έως σήμερα», γράφει το σλαβικό κείμενο και συνεχίζει:

Οι Σλάβοι όλου του κόσμου να απορρίψουν μια σύνθετη ονομασία για το κράτος, όπως : «Άνω Μακεδονία»/ ‘Γκόρνα Μακεδόνια’ ή «Νέα Μακεδονία»/ ‘Νόβα Μακεδόνια’. Το όνομα του κράτους για τους Σλάβους δεν είναι μόνο γεωγραφικό, αλλά εθνολογικό, και αφορά τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φιλοσοφία και την ιδεολογία!


Οι (Σλάβο) μακεδόνες απορρίπτουν κάθε δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος και την επικύρωση  διεθνών συμφωνιών με στόχο την αλλαγή του ονόματος του κράτους!


Το СМК υπενθυμίζει ότι το όνομα του κράτους αποτελείται μόνο από μία λέξη- τη λέξη Μακεδονία, για εσωτερική και διεθνή χρήση, αυτό έκλεισε με δημοψήφισμα στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, όταν το σλαβικό έθνος με απόλυτη πλειοψηφία ψήφισε για «κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος με το όνομα ‘Μακεδονία’ χωρίς προσθήκες και χωρίς επίθετα! Η απόφαση του δημοψηφίσματος ισχύει για όλους!».


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν αξίζουν για να αλλαχθεί το όνομα του κράτους και η ταυτότητα του έθνους! (που με τόσο κόπο και επιμονή αποκτήθηκε από τους Σλάβους…)


«Οι ‘Μακεδόνες’ – ( των Σκοπίων, δηλαδή οι Σλάβοι),  απαιτούν την άνευ όρων τέλος στις συνομιλίες για το όνομα του κράτους  με την κυβέρνηση των Αθηνών και να συνεχίσουν την ένταξη τους στα Ηνωμένα Έθνη υπό το συνταγματικό όνομα «Μακεδονία», με τη δυνατότητα χρήσης του συνταγματικού χαρακτηριστικού ‘Δημοκρατία’, ως σαφή διάκριση από την επαρχία της Μακεδονίας της βόρειας Ελλάδας και τη νοτιοδυτική επαρχία της Βουλγαρίας (Μακεδονία του Πιρίν), χωρίς τη λατινική μεταγραφή της σλαβικής γλώσσας (Republika Makedonija), αλλά στα αγγλικά (Republic of Macedonia). Με διεθνή κωδικό ΜΚ ή MKD και τη γνωστοποίηση (ότι οι Σλάβοι) είναι ‘μακεδονικός’ λαός και ομιλούν τη ‘μακεδονική γλώσσα’, ανεξάρτητα από τις ιστορικές υποθήκες από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13-  δηλαδή, την κατοχή της Μακεδονίας και τη γενοκτονία εναντίον του σλαβικού λαού που συνεχίζεται ακόμα!


Το  (σλαβικό) ‘παγκόσμιο μακεδονικό κογκρέσο’ απαιτεί από τον πρόεδρό τους (τον Τοντόρ Πετρόφ) να στείλει αμέσως 
1. Σημείωμα προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδα έχουν ολοκληρωθεί
 και
 2. Να προτείνει  ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την καταγραφή ένταξης της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη με το όνομα ‘Μακεδονία’!

(mn.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr