Σκόπια: «Δεν πρέπει να απαγορεύεται η μαντίλα στα σχολεία»




«Δεν πρέπει να απαγορεύεται να φορούν οι μαθήτριες μαντήλα στα σχολεία, πιστεύει ο Διαμεσολαβητής»

Σεπτέμβριος 19, 2017. 21:10

Σκόπια.
 
Ο Διαμεσολαβητής καταδικάζει τη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, που έστειλε επιστολή σε διευθυντή Δημοτικού σχολείου στην Οχρίδα να απαγορεύσει στους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα επειδή φορούσαν (μουσουλμανική) μαντίλα και ζητά να επιστρέψουν αμέσως να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.



«Το Σύνταγμα μας και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προβλέπουν και επιτρέπουν την ελευθερία της θρησκείας και την ελευθερία έκφρασης της θρησκείας και σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ελευθερία εκδήλωσης της θρησκείας μπορεί να εμπίπτει μόνο στα προβλεπόμενα από το  νόμο όρια, αλλά τέτοιου είδους περιορισμοί δεν προβλέπονται από το νόμο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και άλλους νομικούς κανονισμούς», αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο Διαμεσολαβητής επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να τηρείται με συνέπεια ο νόμος και η υποχρεωτική εφαρμογή των προαναφερόμενων επικυρωμένων διεθνών πράξεων, ως αναπόσπαστου μέρους της έννομης τάξης στη χώρα.
(makfax.com.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr