Σκόπια: Συνελήφθη μακεδονιστής των Σλάβων της Αλβανίας


«Συνελήφθη στα Σκόπια ο Έντμοντ Τεμέλκο»

Σεπτέμβριος 26, 2017. 22:00

Μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη στα Σκόπια, ο Έντμοντ Τεμέλκο, επικεφαλής της μειονοτικής σλαβικής κοινότητας στην Αλβανία καθώς και κυρίαρχος παράγων του εκλογικού αγώνα για την υποστήριξη του Νίκολα Γκρούεφσκι, δήμαρχος της κοινότητας  Πούστετς.



Το Ποινικό Δικαστήριο Σκόπια 1,  δέχθηκε της κατηγορίες που βαρύνουν τον Σλάβο μακεδονιστή  και διέταξε την κράτηση του για 30 ημέρες.


Ο Τεμέλκο κατηγορείται για την υπόθεση ‘Τιτάνικ’, δηλαδή για νοθείες και παρατυπίες κατά τη εκλογές  στις δημοτικές εκλογές του 2013.


Σημειώνεται ότι εκατοντάδες Σλάβοι της  ανατολικής Αλβανίας, στην πλευρά της δυτικής Πρέσπας, είχαν ψεύτικα εκλογικά βιβλιάρια όπου φέρονταν ως κάτοικοι της πόλης Σκοπίων, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Χαρακτηριστικό αυτής της νοθείας, ήταν ότι δεκάδες ψηφοφόροι (Σλάβοι της Αλβανίας) είχαν δηλώσει την ίδια …διεύθυνση οικίας στα Σκόπια.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr