Η Αλβανία καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις




«Βαλλιστικός πύραυλος, το ΥΠΕΞ καλεί τη Βόρεια Κορέα: Σταματήστε τις προκλήσεις», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα


Σεπτέμβριος 16, 2017. 08:35

Η Βόρεια Κορέα έχει προειδοποιήσει πάλι τον κόσμο ότι θα πραγματοποιήσει την επόμενη  δοκιμή ενός ακόμη βαλλιστικού πυραύλου. Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στη δήλωση αυτή…



Σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το αλβανικό ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, αποκαλώντας ως ανοικτή και επανειλημμένη παραβίαση του διεθνούς δικαίου βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Το αλβανικό ΥΠΕΞ, καλεί την Κορέα να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως το μοναδικό δρόμο για μια ειρηνική και σταθερή διευθέτηση στην κορεατική χερσόνησο.


«Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων  της Δημοκρατίας της Αλβανίας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς που πραγματοποίησε σήμερα (χθες) η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Αυτή η ανοικτή, επανειλημμένη παραβίαση του διεθνούς δικαίου  και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δείχνε ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να προκαλεί  τη διεθνή κοινότητα, να κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή και να απειλεί σοβαρά την παγκόσμια ασφάλεια, η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος δρόμος προς μια ειρηνική και βιώσιμη λύση στην κορεατική χερσόνησο».

(shqiptarja.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr