Σερβία: Στην παρέλαση των ΛΟΑΤ παρέλασε και η πρωθυπουργός




Σεπτέμβριος 17, 2017. 21:22

«Κάτω από το σλόγκαν «Για την αλλαγή στο Βελιγράδι», η «Pride Parade» πραγματοποιήθηκε σήμερα στη σερβική πρωτεύουσα», σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση και προσθέτει: 

Στο φετινό ‘Pride’ συμμετείχε, επίσης, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπάρναμπιτς, η οποία δήλωσε ότι η Σερβία σέβεται την ποικιλομορφία και ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται εκεί για όλους τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι η Άννα Μπάρναμπιτς η οποία συχνά παραδέχεται δημόσια ότι είναι λεσβία, ενώθηκε με εκατοντάδες ακτιβιστές παρελαύνοντας στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενώ κρατήθηκαν ισχυρά μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διοργάνωση.


Η φετινή ‘παρέλαση υπερηφάνειας’ ολοκληρώθηκε με τον πρέσβη του Άμστερνταμ, Χανς Βανχόβεν, επίσης ομοφυλόφιλο,  ο οποίος δήλωσε ότι η Σερβία προχωρά στον τομέα των δικαιωμάτων των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤ (Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφιφυλόφιλων και Τρανσέξουαλ) και ιδιαίτερα εξήρε το γεγονός ότι στην παρέλαση παραβρέθηκε η πρωθυπουργός  της Σερβίας, δηλώνοντας ότι είναι πολύ γενναία για να λάβει μια τέτοια απόφαση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr