Σερβία: Η κυβέρνηση δίνει σημαντικές αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας παρά τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ




Σεπτέμβριος 6, 2017. 22:52

Βελιγράδι.

Οι υπουργοί, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, Αλεξάνταρ Βούλιν και ο διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (BIA),  Μπρατισλάβ  Γκάσιτς, συμφώνησαν στην αύξηση των μισθών των υπαλλήλων που προΐστανται  10% από το νέο έτος.



Τα τρία θεσμικά όργανα συζήτησαν για τη βελτίωση της κατάστασης όλων των υπαλλήλων των υπηρεσιών ασφαλείας και συμφώνησαν ότι τα τρία αυτά θεσμικά όργανα, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, θα ενταχθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα στέγασης, τόσο για την αστυνομία, όσο    και για το στρατό και την BIA, σε όλη τη χώρα.


Όπως σημειώνεται, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Βελιγράδι, Σεμπάστιαν Σόσα, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αύξηση των μισθών και των συντάξεων,  ωστόσο αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες δηλώσεις.


Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι κατόπιν συζήτησης με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατέληξαν στην αύξηση  των μισθών των μελών της αστυνομίας, του στρατού και της BIA, αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση τονίζοντας τη σημασία των τριών αυτών κρατικών θεσμών στην ασφάλεια των Σέρβων πολιτών.


(rts.rs)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr