‘Yeni Şafak’: Ενώ είχαν δημοψήφισμα οι Κούρδοι, οι Αμερικανοί δημιουργούσαν βάση στην Αρμπίλ





Σεπτέμβριος 29, 2017. 21:48

Ενώ στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ  υπήρχε η απόφαση για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας που το συζητούσε όλος ο κόσμος, έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί δημιουργούσαν μια στρατιωτική βάση στην περιοχή Μαχμούρ, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αρμπίλ, γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’.



Αυτό έγινε γνωστό από δηλώσεις του Τζεμάλ Εμίνκι, επικεφαλής  του προσωπικού των Πεσμεργκά της Κυβέρνησης της  Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ.


Ο Εμίνκι  δήλωσε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό από τη στρατιωτική βάση στη Καγιάρα (Kayyara) στη βάση στο Μαχμούρ (Mahmur), για την επιχείρηση στην περιοχή Χαβίτσε που ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση του Daesh.


Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Αμερικανοί από την νέα βάση, θα υποστηρίξουν τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού και τους Πεσμεργκά που θα πολεμήσουν κατά του Daesh.


«Υπάρχει πληθώρα βαρέων όπλων, και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ανατολικά της Μαχμούρ που ελέγχονται από τους Πεσμεργκά», είπε.


Η «Γενί Σαφάκ» σημειώνει ότι  οι Αμερικανοί είχαν δημιουργήσει τη στρατιωτική βάση στην Καγιάρα τον Μάρτιο του 2016 για να υποστηρίξουν τον ιρακινό στρατό κατά την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

 «Αμερικανική βάση ιδρύθηκε στην Μαχμούρ»

(Στοιχεία από yenisafak)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr