Σύνοδος Κορυφής 100 της ΝΝΕ στα Σκόπια




Οκτώβριος 16, 2017. 20:35

Σκόπια.

Οι επενδύσεις στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των αυτοκινητοδρόμων και των σιδηροδρόμων απαιτούνται για την ταχύτερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών στην περιοχή- αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής 100, μίας συγκέντρωσης επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών από τη Νοτιο Ανατολική Ευρώπη, η οποία λαμβάνει χώρα στα Σκόπια.



Για το λόγο αυτόν, οι επιχειρηματίες συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο οι χώρες να χρησιμοποιούν περισσότερα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.


Η περιοχή εργάζεται ήδη σε ένα σχέδιο για βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. 

Πρόκειται για το σχέδιο Edison, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω του διαδρόμου μήκους 1.400 χιλιομέτρων, που συνδέει τα Σκόπια και τη Λιουμπλιάνα.


Για να λειτουργήσουν αυτά  στα Σκόπια είναι απαραίτητο το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθεί η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων καθώς και νομικές αλλαγές που απαιτούνται.


Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ,  είπε ότι για τη μεγαλύτερη συνεργασία των χωρών της περιοχής, είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και η συντομότερη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


(Στοιχεία από alfa.mk)



 (Η Σύνοδος των 100 είναι μια μοναδική επιχειρηματική πρωτοβουλία που συνδέει 100 κορυφαίους επιχειρηματίες (με πρόσκληση) από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης- Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, πΓΔΜ, Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας.
Στοχεύει στην ένταξη των επικεφαλής επιχειρηματιών στο διάλογο σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου οράματος που θα βελτίωνε τις επιχειρήσεις και την ποιότητα ζωής στην περιοχή- summit100.org)
 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr