Κουρδιστάν: Παραιτείται ο Μασούντ Μπαρζανί




Οκτώβριος 29, 2017. 17:25

Ο πρόεδρος της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, ανακοίνωσε σήμερα το περιεχόμενο της επιστολής του,  που διαβάστηκε στο Κοινοβούλιο της Αρμπίλ. Στην επιστολή του ο Μπαρζανί αναφέρει: «Παραιτούμαι από τη θέση του περιφερειακού προέδρου από την 1η Νοεμβρίου 2017».



Ο ίδιος τονίζει ότι η θητεία της Προεδρίας δεν πρέπει να παραταθεί, αλλά, το κοινοβούλιο οφείλει να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην προκύψει κανένα πολιτικό κενό στην περιοχή.


Σύμφωνα με το άρθρο 128 της Περιφέρειας της 12ης Αυγούστου 2017,  οι κοινοβουλευτικές και περιφερειακές προεδρικές εκλογές είχαν προγραμματισθεί για την 1η Νοεμβρίου 2017, αλλά η εκλογική επιτροπή δεν προετοίμασε τις εκλογές με το σκεπτικό ότι κανείς δεν έκανε αίτηση για πολιτικά ή εθνικά θέματα, ούτε υπήρξαν υποψηφιότητες.


«Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα φυσικά δικαιώματα του λαού μας και να προστατεύω τα επιτεύγματα του έθνους μας ως πεσμεργκά μαζί με τους πεσμεργκά», ανέφερε ο Μασούντ Μπαρζανί.


( Στοιχεία από yenisafak.com , rojnews.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr