«Έντι Ράμα- Ιππότης της Ελληνικής Εκκλησίας, αλλά το κρατά μυστικό»



Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Οκτώβριος 15, 2017. 15:45

Η υψηλότερη τιμητική διάκριση δίνεται μόνο σε ορθόδοξες προσωπικότητες που συνέβαλαν στην Ελληνική Εκκλησία. Απομένει να ανακαλυφθεί η πολύτιμη συμβολή του Έντι Ράμα στην Εκκλησία της Ελλάδας, ώστε να  είναι άξιος για το μετάλλιο.


Άρθρο του Άρμπεν Λάλα*- Arben Llalla στην 27.al.


Κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο Πάπας είπε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις στην Αλβανία βρίσκονται σε κατάσταση αδελφοσύνης. Ο Έντι Ράμα ανήκει παραδοσιακά στην Ορθόδοξη πίστη, αλλά ο ίδιος δηλώνεται ως καθολικός, ωστόσο αυτό δεν  τον εμπόδισε να λάβει την τιμητική διάκριση του Τάγματος των Ελληνορθόδοξων Ιπποτών στον Ιερό Τάφο της Ιερουσαλήμ.


Η αποδοχή της απονομής για την προστασία της ελληνικής Ορθοδοξίας (όχι της βυζαντινής) είναι επικίνδυνη, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να συντηρεί τη γνωστή εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, να συνεχίζει να διατηρεί τις αλβανικές περιουσίες,  έχοντας διαπράξει γενοκτονία εναντίον της αλβανικής μειονότητας στη τσαμουριά,  και καλεί τις τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις για προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας.


Πέρα από αυτά, στις 12 Δεκεμβρίου 2015, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα,  επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ, συνοδευόμενος από μερικούς κολλητούς του υπουργούς που τον υμνούν μέρα και νύχτα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για την επίσκεψη αυτή.


Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης  έμεινε στο Πατριαρχείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός Ράμα ορκίστηκε ως Ιππότης του Μεγάλου Σταυρού, του Τάγματος των Ιπποτών του Πανάγιου Τάφου.


Ο τίτλος αυτός δίδεται στις ελληνικές προσωπικότητες, δηλαδή με ελληνική ιθαγένεια, της Ορθόδοξης Πίστης, σε ειδικές όμως περιπτώσεις απονέμεται σε μη ελληνικές προσωπικότητες, που έχουν συμβάλλει όμως  πολύτιμα στην Ελληνική Ορθοδοξία.


Σε ομιλίες συνηθίσαμε να ακούμε τον Ράμα να φέρεται κατά της Ελλάδας, αλλά με την απονομή αυτού του τίτλου του Τάγματος που δεν συνάδει με την ρητορική του, διαφαίνεται να έχει «βαθιές ρίζες» αγάπης με τους γείτονες, ενώ πριν από χρόνια είχε χρηματοδοτηθεί από  το ελληνικό ίδρυμα Σωκράτης Κόκκαλης.


Η απονομή αυτή προς τον Έντι Ράμα δεν έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά κρατήθηκε μυστική. Ποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί όλη αυτή η μυστικότητα;


Τέτοιο μετάλλιο που κρεμάσθηκε στο λαιμό του Έντι Ράμα, έχουν λάβει και άλλοι ανώτεροι πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,  ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,  ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουκρανίας,  Πέτρο Ποροσένκο, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της ‘Νέας Δημοκρατίας’, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μητσοτάκη- Μπακογιάννη κ.ο.κ.
Όπως παρατηρείτε, όσοι έλαβαν την εν λόγω τιμητική διάκριση είναι ορθόδοξοι πολιτικοί, διακεκριμένοι εργάτες του ελληνικού ή του σλαβικού εθνικισμού, αυτή είναι η σύνδεσή τους.

 Jorgos




*Ο συντάκτης,  Άρμπεν Λάλα, - Αλβανοτσάμης- είναι  ιστορικός και αρθρογραφεί σε πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr