Παρατείνεται η αποστολή αλβανικών πλοίων στο Αιγαίο




Οκτώβριος 28, 2017. 18:22

Τίρανα.

Παρατείνεται η αποστολή της αλβανικής ναυτικής δύναμης στην επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος, για ένα ακόμη έτος.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στο Δυρράχιο, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα,  ανακοίνωσε ότι η αποστολή, ενώ είχε σκοπό να κλείσει  στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα συνεχισθεί το επόμενο έτος.


Στο τέλος Νοεμβρίου θα πλεύσει το δεύτερο πλοίο του αλβανικού ναυτικού, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Oriku».

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα, ανέφερε ότι τα πολλά θετικά μηνύματα μέσα στην Αλβανία, αλλά και έξω από αυτήν, είναι ο λόγος για την παράταση της παρουσίας αλβανικού πλοίου στη νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την υπουργό  Άμυνας, σχετίζεται με πολλά θετικά μηνύματα για το πλήρωμα του αλβανικού πολεμικού πλοίου ‘Oriku’ που φέτος έχει συμβάλλει σε επιχειρήσεις  έρευνας και διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο.


«Θα παραμείνουμε στο Αιγαίο μέχρι τα τέλη του 2018. Σε έναν χρόνο σώσαμε πάνω από 700 μετανάστες στη δράση μας μαζί με το ΝΑΤΟ. Θα εκσυγχρονίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα προσθέσουμε σύγχρονα όπλα σε τέσσερα περιπολικά σκάφη τους επόμενους μήνες, ώστε να είναι  εξοπλισμένα με σύγχρονα οπλικά συστήματα», δήλωσε η Τζάσκα.


(Στοιχεία από .balkanweb.com, citynews.al, foldrejt.info)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr