Δυρράχιο: Αλβανικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο ‘Γκιουλενιστή’ κατόπιν μεσολάβησης της ΕΕ



«Ο Τούρκος που κρατείται στο Δυρράχιο είναι Γκιουλεντιστής/ Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει επιστολή κατά της έκδοσης»


Οκτώβριος 13, 2017. 21:58


Το δικαστήριο του Δυρραχίου  ανέτρεψε αίτημα της Εισαγγελίας  για φυλάκιση του Τούρκου Ακαδημαϊκού  Μουχάμεντ Γιασίρ Αϊντόγκμους, ο οποίος είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Δυρραχίου σε μια προσπάθειά του να μεταβεί, ο ίδιος με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, στο ιταλικό κράτος με πλαστό διαβατήριο.



Η σύλληψή του είχε γίνει μετά από διεθνή αναζήτηση από την Ιντερπόλ, για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση, ένα αίτημα που ζητήθηκε από το Τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο.
Η Εισαγγελία του Δυρραχίου ζήτησε την επιβολή του μέτρου της ‘φυλάκισης’ μέχρι να εκδοθεί στην Τουρκία.


Όμως, το δικαστήριο, αφού αξιολόγησε τη σύλληψή του από τη δικαστική αστυνομία, αποφάσισε την απελευθέρωσή του.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη σύλληψή του και τον καθόρισαν ως ‘γκιουλενιστή’, προσκείμενο στον Φετουλλάχ Γιουλέν και επρόκειτο να παραδοθεί στην Τουρκία.


Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε κατόπιν μεσολάβησης της ανώτερης αξιωματούχου του  απέστειλε επιστολή για την άμεση απελευθέρωσή του.
Monica Macovei
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μόνικα Ματσοβέι, η οποία, σήμερα,


Στην επιστολή της επισημαίνει ότι η Αλβανία έχει υπογράψει ότι συναινεί σε άρθρα του Συμβουλίου της Ευρώπης τα οποία αναφέρονται στη μη έκδοση πολιτών για πολιτικούς λόγους καθώς και άλλες διεθνείς συμβάσεις.



  (Στοιχεία  από pamfleti.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr