Οι ΗΠΑ έδωσαν προθεσμία στη Σερβία για να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο




«Ίλιτς: Οι ΗΠΑ διατάσσουν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου», γράφει η σερβική ραδιοτηλεόραση

Οκτώβριος 31, 2017. 19:20

Βελιγράδι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χόιτ Γι, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, προέτρεψε τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019, ισχυρίζεται ο πρώην Υπουργός  Επενδύσεων Κεφαλαίου και Πολεοδομίας της Σερβίας, Βέλιμιρ Ίλιτς.



«Ο Χόιτ Γι, προέτρεψε τη Σερβία να υποσχεθεί ότι το Κοσσυφοπέδιο θα έχει έδρα στα Ηνωμένα Έθνη από την 1η Ιανουαρίου 2019 και τόνισε  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν καθυστέρηση ούτε μία ημέρα», δήλωσε ο Ίλιτς, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής του Κόμματος της Νέας Σερβίας και ήταν μέρος του σερβικού κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο Ίλιτς επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, σε καμία περίπτωση δεν ανέφερε ότι έχουν καθορισθεί προϋποθέσεις.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσιτς, δήλωσε την Παρασκευή ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο Χόιτ Γι παρέδωσε στη Σερβία σκληρά αλλά όχι νέα αιτήματα.


«Ο Γι είναι ένας σοβαρός πολιτικός που μας έχει δώσει σκληρά αιτήματα, αλλά δεν είναι καινούργια. Ο τόνος της συνάντησης μπορεί να ήταν ελαφρός υψηλότερος, αλλά υπερασπίστηκα τα συμφέροντα της Σερβίας», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.


(Στοιχεία από rtv.rs)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr