Κουρδιστάν: Ο Μασούντ Μπαρζανί θα ζητήσει διεθνή υποστήριξη


«Εδώ είναι του Μπαρζανί το νέο σχέδιο»

Οκτώβριος 17, 2017. 20:28

Τουρκική ειδησεογραφική πύλη Γενί Ακίτ, επικαλούμενη δημοσίευμα της ρωσικής Ιζβέστια, γράφει ότι ο πρόεδρος  της Κουρδικής Περιφέρεια του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί σχεδιάζει να επισκεφθεί χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να αποκτήσει διεθνή υποστήριξη.



«Οι αξιωματούχοι της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης του Ιράκ ζητούν διεθνή υποστήριξη μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής και σχεδιάζουν να επισκεφθούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Μάλιστα, Κούρδοι αξιωματούχοι μιλώντας στην εφημερίδα Ιζβέστια δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επισκεφθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς τη Γαλλία.


Στην κουρδική αντιπροσωπεία, που θα μεταβεί στη Μόσχα, επικεφαλής θα είναι ο πρωθυπουργός Νετσερβάν Μπαρζανί και ο υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων, Φελάχ Μουσταφά.

 Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών θα συζητήσουν και την ενεργειακή συνεργασία, σύμφωνα με την Ιζβέστια.

 Ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι, εξάλλου, αναφέρουν ότι την επίσκεψη αυτή στη Μόσχα οι Κούρδοι τη θεωρούν πολύ σημαντική και τονίζουν ότι «έχουμε δεχθεί του Κούρδους και στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε και τώρα.
 Οπωσδήποτε δεν είναι δυνατόν να βρεθεί υποστήριξη για την ανεξαρτησία, αλλά όπως και άλλες χώρες θα κατευθύνουμε τους Κούρδους σε διάλογο με τη Βαγδάτη. Ωστόσο, είμαστε διατεθειμένοι να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις».


Η κουρδική αντιπροσωπεία αναμένεται να επισκεφθεί τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την ακόλουθη σειρά : Γαλλία, Αγγλία, Κίνα, ΗΠΑ και Ρωσία, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από yeniakit.com.tr/haber)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr